W2W

W2W - Novosti Prosperikon.hr
studeni 15th, 2021

Edukacija

Online Edukacija postaje Edukacija

Smatramo da žene moraju imati veću podršku u društvu i više prostora za sopstveni razvoj. Okupili smo se sa idejom da poklonimo upravo njima saznanja koje će ih motivisati i inspirisati.  Važna stvar u vezi sa znanjem je da nam ga niko ne može oduzeti. Što više učimo, bolje ćemo razumeti sebe, svoje bližnje, svoje motive, svoje okidače konflikta, zašto nam neko prija na prvu loptu a zašto je neko težak za komunikaciju.

Naš tim je siguran da znanje ne poznaje godine ni geografiju, nikad ga nije dosta i baš sada je idealan trenutak da se nešto novo nauči, podeli iskustvo sa drugim korisnicama i da se zajednički obnovi već naučeno.

Koje teme ćemo obrađivati?

Prva runda treninga baviće se temama iz oblasti emocionalne inteligencije. Iza tog pomalo zastrašujućeg naziva, nalaze se pojmovi i principi koji nas vode kroz život kao što su samosvest, empatija, samokontrola, optimizam, fleksibilnost ka promenama i planiranje sopstvenih ciljeva.

Pričaćemo o tome zašto je važno da slušamo druge i kod kuće i na poslu, da li znamo koje su naše najvažnije životne uloge, da li znamo koje su naše prilike a koje su opasnosti pred nama, koliko je teško stalno biti u multitasking cipelama, zašto su nam promene toliko izazovne i zašto je preteška uloga žene u modernim vremenima.

Kada i gde se održavaju treninzi?

Tokom februara i marta, održaćemo onlajn okupljanja – treninge koji su potpuno besplatni.

Termini su predviđeni za kasno popodne, sa početkom u 18 časova. Svaka trening sesija traje 2 sata, uz dodatnih pola sata za pitanja i sugestije polaznica.

Sesije se održavaju na Zoom platformi kojoj se jednostavno pristupa putem linka iz poziva.

Kome su teme namijenjene?

Naše edukacije su namenjene svim ženama. Nije nam važno koje zvanje imate, koliko godina imate, gde živite, da li ste udate ili ne, da li ste supruge, majke, bake, tu smo za sve vas.

U današnjem trenutku, dok takozvano novo normalno vreme traje već pune dve godine, želimo da napravimo siguran i kvalitetan ambijent za sve nas, za dalje osnaživanje i rast.

Što se od polaznica očekuje?

Dobro raspoloženje, osmeh koji ispravlja mnogo toga i dobra volja da se dele iskustva, sluša srcem i radi na sebi. Odrasli ne vole da ih drugi uče, odrasli vole da uče kroz razgovor pa će naše radionice i treninzi biti mesto dijaloga, otvorene komunikacije i životnih primera.

PRIDRUŽI NAM SE I PODRŽI NAŠU ZAJEDNICU ŽENA.

ZAJEDNO SMO JAČE