IKT ZA SENIORE

IKT ZA SENIORE - Novosti Prosperikon.hr
siječanj 31st, 2020

Prezentacija 2 - IKT ZA SENIORE

Poštovani,

završila je provedba projekta IKT ZA SENIORE koja se provodila u okviru kreativnih radionica od 01. rujna do 31. prosinca 2019. godine u Zagrebu.

Glavni cilj projekta je poboljšanje kvalitete života za umirovljenike i osobe starije životne dobi kroz organizaciju slobodnog vremena na aktivan i dinamičan način.

Ciljevi projekta ostavrili su se putem održavanja kreativnih radionica iz IT-a prilagođenih osobama starije životne dobi. Polaznici će steći teorijsko znanje te će moći ostvariti samozaposlenje, steći će praktično iskustvo što će pozitivno utjecati na podizanje svijesti o samozapošljava, dok će se individualnim savjetovanjima potaknuti radno-socijalna aktivacija.

Projektom se željela potaknuti kvaliteta aktivnog življenja, resocijalizacija i integracija umirovljenika i osoba starije životne dobi. Provedbom projekta koji je uključivao 30 korisnika direktno se doprinijelo smanjenju socijalne isključenosti provođenjem kreativnih radionica i organizacijom slobodnog vremena te se doprinijelo promicanju kvalitete aktivnog življenja i socijalne aktivacije umirovljenika i osoba starije životne dobi.

 

Projekt će se nastaviti provoditi i ove godine s obzirom na veliki broj zainteresiranih polaznika!

Prijave ćemo zaprimati od ožujka 2020. O svemu ćete biti obaviješteni naknadno!

 

Zahvaljujemo našim penzićima i onima koji to još nisu ali su željeli sudjelovati na radionicama i družiti se s ekipom…

Bili ste odlični!