PROSPERITETNA BUDUĆNOST

PROSPERITETNA BUDUĆNOST - Novosti Prosperikon.hr
prosinac 31st, 2023

U Zagrebu, 31. prosinca  2023

 

Udruga Prosperikon provela je projekt Prosperitetna budućnost – osnaživanja mladih koji se provodio od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023.

Udruga Prosperikon je udruga za promicanje projektnog i turističkog menadžmenta i menadžmenta u kulturi te se specijalizirala za pomoć u provedbi projekata i pružanje psihološke pomoći te osiguravanje pomoći i odgovaranje na potrebe organizacija civilnog društva koje se bave socijalno osjetljivim skupinama, marginaliziranim skupinama i osobama u nepovoljnom položaju na tržištu rada..

Vizija Udruge je ostati prepoznatljivo socijalno poduzeće u pružanju usluga provedbe projekata te omogućiti zapošljavanje teško zapošljivih skupina.

Misija Udruge je promicanje i osvješćivanje kulturnog i poslovnog sektora o nužnosti uvođenja educiranog kadra te promicanje provođenja projekata u svim djelatnostima i pružanje psihološke podrške socijalno isključenim osobama

Svrha projekta je bila pružiti psihosocijalnu podršku i organizirati aktivnosti  koje su usmjerene na poboljšanje psihološke dobrobiti mladih u područjima pogođenim potresom i  uspostaviti siguran prostor za rad s mladima s ciljem osnaživanja mladih, njihovih obitelji i  socijalnog okruženja za uspješno suočavanje sa stresom i što brže uključivanje u svakodnevni život

Glavni cilj projekta bio je povećati profesionalnu pomoći i podršku mladima, radi sve većeg broja mladih s psihičkim poteškoćama koji traže liječničku pomoć, a onda i prevenirati  razvoj duševnih smetnji ostalih članova obitelji i smanjenja stigmatizacije.

U sklopu projekta održane su radionice psihološkog osnaživanja koje su se provele kroz 6 zanimljivih tema. Ukupno je sudjelovalo 59 mladih. Osim toga. organizirali smo i 5 građanskih akcija čišćenja parkova kako bi djeca i mladi mogli provoditi kvalitetno slobodno vrijeme. Cilj je bio počistiti parkove i deponirati gomilu plastičnih boca, otpadaka i opušaka cigareta koji su se tamo zatekli.

Izrađen je i tiskan priručnik za psihološku podršku koji je dostupan korisnicima projekta,  ali i ostalim mladim osobama kojima treba podrška.

Članovi udruge i korisnici sudjelovali su i u organiziranim kvizovima znanja gdje su zajedno kroz zabavu stjecali nova znanja, ali i umrežavali se s drugim mladim  ljudima dijeleći međusobno pozitivna iskustva.

Održavala su se  i individualna savjetovanja za mlade kojima je trebala privatna podrška i razgovor sa stručnjacima

Projekt će se nastaviti provoditi i dalje jer je zainteresiranost velika, mladi su pokazali veliki interes, a udruga Prosperikon želi i dalje širiti mrežu podrške i psihološkog osnaživanja mladih sugrađana.

Projekt provodi udruga Prosperikon uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u okviru Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu.